Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...
Czytaj WięcejPrzepisy z użyciem tapioki
Skocz do przepisu Drukuj Przepis
#1 Pudding z tapiokiPudding z tapioki
to deser, który rozpływa się w ustach i jest pocieszającym daniem dla wieluosób. Przepis do wydrukowania Przepis na pinezki DanieDeser Porcje 3 LudzieSkładniki
- 1/2 filiżanka Perełki tapioki (mały rozmiar)
- 3 filiżanki Mleko krowie lub dowolne mleko roślinne
- 1/4 łyżka Sal
- 2 Jaja
- 1/3 filiżanka Syrop klonowy lub miód
- 1 łyżka Ekstrakt waniliowy
Instrukcje
- Namocz perełki tapioki w 2 szklankach wody na 2-3 godziny.
- W rondelku połącz mleko, sól i perełki tapioki. Gotuj je na małym ogniu.
- Perełki są w pełni ugotowane, gdy podwoją swoją objętość i będą miały półprzezroczystą konsystencję.
- Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu pereł do dna.
- W osobnej misce ubij jajka.
- Powoli dodawaj część gorącej mieszanki z tapioki do miski z jajkami. Ma to na celu zapewnienie, że mieszanka nie skrzepnie z powodu różnej temperatury.
- Teraz dodaj masę jajeczną do pozostałej tapioki na patelni.
- Mieszaj przez kilka minut na średnim ogniu. Nie dopuść do zagotowania się perełek tapioki.
- Gdy uzyskasz konsystencję budyniu, odstaw mieszaninę na 20 minut.
- Dodaj miód i ekstrakt z wanilii.
- Podawaj na gorąco lub schłodzony, zależnie od upodobań.
#2 Bubble teaKomercyjnie bubble
tea ma ogromną rzeszę fanów. Ten przepis pokazuje, jak przyrządzić ją w domu na 4 porcje. Drukuj Przepis Przypnij Przepis Kurs Napoje Porcje 4 OsobySkładniki
- 8 Herbata czarna w torebkach
- 3/4 filiżanka Perełki tapioki
- 41/2 filiżanka Woda
- 1/2 filiżanka Cukier
- Zgodnie z preferencjami Mleko
Instrukcje
- Najpierw przygotuj prosty syrop. W tym celu dodaj do rondelka ½ szklanki wody i cukier.
- Podgrzewaj patelnię, aż cały cukier się rozpuści.
- Zdjąć patelnię z kuchenki i odstawić.
- Aby przygotować herbatę, zaparzyć torebki z herbatą w 4 filiżankach wody.
- Instrukcje dotyczące namaczania można znaleźć na opakowaniu tapioki. Postępować zgodnie z nimi.
- Ugotować perełki tapioki w około 4 filiżankach wrzącej wody.
- Ugotowane perełki przełożyć do miski i przepłukać zwykłą wodą.
- Wymieszaj perełki z kilkoma łyżkami stołowymi syropu.
- Rozdzielić perły do 4 szklanek. Dodać kostki lodu.
- Do każdej szklanki odcedzić 1 filiżankę herbaty.
- Dodać do niej około 2 łyżek mleka i syropu prostego.
- Zmień proporcje mleka i syropu według własnych upodobań.
- Podawać z dużymi słomkami lub łyżkami boba.
Nie przegap nowych informacji od nas
Będziesz otrzymywać informacje o korzyściach zdrowotnych, faktach żywieniowych, poradach zdrowotnych, przepisach i nie tylko.
Twoja prywatność jest dla nas ważna.
Gratulacje! Pomyślnie zasubskrybowałeś ten przepis!
Tagi: bubble teaapuddingTapiokatapioca pudding
Komentarze (0)