Najnowsze artykuły

Przepis: Baton proteinowy

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...

Czytaj Więcej

Przepisy z użyciem tapioki

Skocz do przepisu Drukuj Przepis

#1 Pudding z tapiokiPudding z tapioki

to deser, który rozpływa się w ustach i jest pocieszającym daniem dla wieluosób. Przepis do wydrukowania Przepis na pinezki DanieDeser Porcje 3 Ludzie

Składniki

  • 1/2 filiżanka Perełki tapioki (mały rozmiar)
  • 3 filiżanki Mleko krowie lub dowolne mleko roślinne
  • 1/4 łyżka Sal
  • 2 Jaja
  • 1/3 filiżanka Syrop klonowy lub miód
  • 1 łyżka Ekstrakt waniliowy

Instrukcje

  • Namocz perełki tapioki w 2 szklankach wody na 2-3 godziny.
  • W rondelku połącz mleko, sól i perełki tapioki. Gotuj je na małym ogniu.
  • Perełki są w pełni ugotowane, gdy podwoją swoją objętość i będą miały półprzezroczystą konsystencję.
  • Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu pereł do dna.
  • W osobnej misce ubij jajka.
  • Powoli dodawaj część gorącej mieszanki z tapioki do miski z jajkami. Ma to na celu zapewnienie, że mieszanka nie skrzepnie z powodu różnej temperatury.
  • Teraz dodaj masę jajeczną do pozostałej tapioki na patelni.
  • Mieszaj przez kilka minut na średnim ogniu. Nie dopuść do zagotowania się perełek tapioki.
  • Gdy uzyskasz konsystencję budyniu, odstaw mieszaninę na 20 minut.
  • Dodaj miód i ekstrakt z wanilii.
  • Podawaj na gorąco lub schłodzony, zależnie od upodobań.
Słowo kluczowe budyń, tapioka

#2 Bubble teaKomercyjnie bubble

tea ma ogromną rzeszę fanów. Ten przepis pokazuje, jak przyrządzić ją w domu na 4 porcje. Drukuj Przepis Przypnij Przepis Kurs Napoje Porcje 4 Osoby

Składniki

  • 8 Herbata czarna w torebkach
  • 3/4 filiżanka Perełki tapioki
  • 41/2 filiżanka Woda
  • 1/2 filiżanka Cukier
  • Zgodnie z preferencjami Mleko

Instrukcje

  • Najpierw przygotuj prosty syrop. W tym celu dodaj do rondelka ½ szklanki wody i cukier.
  • Podgrzewaj patelnię, aż cały cukier się rozpuści.
  • Zdjąć patelnię z kuchenki i odstawić.
  • Aby przygotować herbatę, zaparzyć torebki z herbatą w 4 filiżankach wody.
  • Instrukcje dotyczące namaczania można znaleźć na opakowaniu tapioki. Postępować zgodnie z nimi.
  • Ugotować perełki tapioki w około 4 filiżankach wrzącej wody.
  • Ugotowane perełki przełożyć do miski i przepłukać zwykłą wodą.
  • Wymieszaj perełki z kilkoma łyżkami stołowymi syropu.
  • Rozdzielić perły do 4 szklanek. Dodać kostki lodu.
  • Do każdej szklanki odcedzić 1 filiżankę herbaty.
  • Dodać do niej około 2 łyżek mleka i syropu prostego.
  • Zmień proporcje mleka i syropu według własnych upodobań.
  • Podawać z dużymi słomkami lub łyżkami boba.
Słowo kluczowe bąbelkowa herbata, tapioka Proszę zostawić to pole puste

Nie przegap nowych informacji od nas

Będziesz otrzymywać informacje o korzyściach zdrowotnych, faktach żywieniowych, poradach zdrowotnych, przepisach i nie tylko.

Twoja prywatność jest dla nas ważna.

Gratulacje! Pomyślnie zasubskrybowałeś ten przepis!

Tagi: bubble teaapuddingTapiokatapioca pudding

Komentarze (0)

Zostaw komentarz