Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...
Czytaj WięcejPrzepis: Zupa z buraków i marchwi
Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis
Zupa buraczkowo-marchewkowaZupy
są często określane jako przekąski, jednak mogą być sycące i przepyszne, jeśli są przygotowywane w domu, z odpowiednich składników. Na pewno próbowałeś już zupy cytrynowej z kolendrą, zupy pomidorowej, zupy grzybowej i słodkiej kukurydzy, ale czy kiedykolwiek próbowałeś zupy z buraków i marchwi? Na początku może to nie brzmieć tak apetycznie, ale spróbujmy zrobić to po naszemu, a będziesz robić to w domu. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 15 minut Kurs Zupa Porcje 1 miskaKalorie 85 kcalSkładniki
- 1 Burak, posiekany
- 1 Cebula, posiekana
- 1 Marchewka, posiekana
- 1 Czosnek, mielony
- 1 cal Imbir, mielony
- 1 łyżeczka Oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka Pieprz w proszku
- Garść szpinaku
Instrukcje
- Najpierw zagotuj wodę na marchew, buraki i cebulę
- Po ugotowaniu, weź słoik do blendowania, włóż marchew, cebulę i buraki, aby uzyskać gładką pastę.
- Następnie rozpuść 1 łyżeczkę masła w rondelku.
- Dodaj liście laurowe, czosnek i nasiona kminku, aż zacznie trzeszczeć.
- Wlać puree i gotować przez minutę.
- Dopraw solą, pieprzem i czerwonym chili w proszku i gotuj przez kilka minut na średnim ogniu.
- Wlać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu.
- Dodać sok z cytryny.
- Zdjąć z ognia, gdy zgęstnieje i podawać na gorąco
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe burak, marchew, zupa
Komentarze (0)