Najnowsze artykuły

Przepis: Baton proteinowy

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...

Czytaj Więcej

Przepis: Zupa z buraków i marchwi

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis

Zupa buraczkowo-marchewkowaZupy

są często określane jako przekąski, jednak mogą być sycące i przepyszne, jeśli są przygotowywane w domu, z odpowiednich składników. Na pewno próbowałeś już zupy cytrynowej z kolendrą, zupy pomidorowej, zupy grzybowej i słodkiej kukurydzy, ale czy kiedykolwiek próbowałeś zupy z buraków i marchwi? Na początku może to nie brzmieć tak apetycznie, ale spróbujmy zrobić to po naszemu, a będziesz robić to w domu. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 15 minut Kurs Zupa Porcje 1 miskaKalorie 85 kcal

Składniki

  • 1 Burak, posiekany
  • 1 Cebula, posiekana
  • 1 Marchewka, posiekana
  • 1 Czosnek, mielony
  • 1 cal Imbir, mielony
  • 1 łyżeczka Oliwa z oliwek
  • 1/2 łyżeczka sól
  • 1 łyżeczka Pieprz w proszku
  • Garść szpinaku

Instrukcje

  • Najpierw zagotuj wodę na marchew, buraki i cebulę
  • Po ugotowaniu, weź słoik do blendowania, włóż marchew, cebulę i buraki, aby uzyskać gładką pastę.
  • Następnie rozpuść 1 łyżeczkę masła w rondelku.
  • Dodaj liście laurowe, czosnek i nasiona kminku, aż zacznie trzeszczeć.
  • Wlać puree i gotować przez minutę.
  • Dopraw solą, pieprzem i czerwonym chili w proszku i gotuj przez kilka minut na średnim ogniu.
  • Wlać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu.
  • Dodać sok z cytryny.
  • Zdjąć z ognia, gdy zgęstnieje i podawać na gorąco

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe burak, marchew, zupa

Komentarze (0)

Zostaw komentarz