Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...
Czytaj WięcejPrzepis z użyciem kawałków soi
Przejdź do przepisu Drukuj
przepisCząstki
sojoweto fantastyczny zamiennik mięsa w niemal wszystkich daniach niewegetariańskich. Od biryani po makaron - możesz je wykorzystać w wielu różnych kuchniach. Oto dwa proste przepisy, które pozwolą Ci rozpocząć przygodę z kawałkami soi.
Przepis na sojowe pulaoPulao
to jedno z najprostszych dań, w których wykorzystuje się kawałki soi.W połączeniu z podanym poniżej sojowym Manchurian stanowi doskonałe danie główne. Przepis do wydrukowania Przepis na pinezki Danie główne Porcje 2 LudzieSkładniki
- ½ filiżanka Kawałki soi
- 1/2 filiżanka Ryż
- 2 łyżka Ghee (najlepiej domowej roboty)
- 1/2 łyżka Nasiona kminu rzymskiego
- 2 Liście laurowe
- 1/2 łyżka Ziarna pieprzu
- 1/2 Laska cynamonu
- 2 Goździki
- 1/2 filiżanka Cebula
- dowolne warzywa (opcjonalnie)
Instrukcje
- Namoczyć kawałki soi w wodzie, aż staną się gąbczaste. Następnie kilkakrotnie wypłukać je w wodzie.
- Równocześnie namoczyć w wodzie ryż.
- Wziąć szybkowar i dodać do niego olej lub ghee.
- Gdy olej się rozgrzeje, dodać nasiona kminku, liście laurowe, ziarna pieprzu, laski cynamonu i goździki.
- Posiekać cebulę i wrzucić ją po przyprawach.
- Gdy cebula nabierze złotobrązowego koloru, dodaj wybrane przez siebie warzywa.
- Teraz dodaj kawałki soi i smaż przez kilka minut.
- Dodaj namoczony ryż do garnka z 1 ½ szklanki wody i zamknij pokrywę.
- Po jednym gwizdku na dużym ogniu, przełączyć garnek na tryb gotowania na wolnym ogniu.
- Odczekać od 4 do 5 gwizdków. Następnie, przed otwarciem pokrywy, poczekać, aż para się uwolni.
Nie przegap nowych informacji od nas
Otrzymasz informacje o korzyściach zdrowotnych, faktach żywieniowych, poradach zdrowotnych, przepisach i wiele innych.
Twoja prywatność jest dla nas ważna
Gratulacje! Udało Ci się zapisać!
Tagi: kawałki soi kawałki soi pulao
Komentarze (0)