Najnowsze artykuły

Jakie właściwości ma czerwona papryka?

Czerwona papryka to nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale również prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Zawiera ona mnóstwo składników...

Czytaj Więcej
Przepis: Pikantne spaghetti...
21 stycznia 2024 0
Przepis: Grzane wino
9 stycznia 2024 0

Przepis: Warzywna zupa jęczmienna

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Zupa jęczmienna z

warzywamiZupa

jest prostym, pożywnym i łatwym sposobem na dostarczenie dodatkowych warzyw w ciągu dnia. Jeśli szukasz sycącej i zdrowej przekąski lub przepisu na kolację, ta zupa jarzynowa z jęczmienia jest doskonałym wyborem. Ciesz się ulubioną zimową zupą o lekko orzechowym, ziemistym smaku. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 1 hr Kurs Zupa Porcje 1 miskaKalorie 50 kcal

Składniki

  • 3/4 filiżanka Kasza jęczmienna perłowa (moczona przez 30 minut)
  • 1 filiżanka Warzywa mieszane
  • 1 łyżka Pasta imbirowo-czosnkowa
  • 5 filiżanki Bulion warzywny
  • 1 łyżka Olej kuchenny
  • 1 łyżka Liście kolendry
  • 1 łyżeczka Sok z cytryny
  • Sól i pieprz

Instrukcje

  • Namocz jęczmień perłowy w misce z wodą przez około 30 minut.
  • Włącz kuchenkę i postaw duży garnek na średnim ogniu
  • Rozgrzej olej. Podsmaż imbir i czosnek, aż zaczną pachnieć.
  • Dodaj cebulę i smaż przez minutę lub dwie.
  • Dodaj grubo posiekane warzywa i smaż przez kolejną minutę.
  • Gdy warzywa się podsmażą, wlej trochę bulionu warzywnego
  • Doprowadź do wrzenia i dodaj sól i pieprz według własnego uznania.
  • Następnie dodaj jęczmień i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki.
  • Następnie dodaj sok z cytryny, aby uzyskać pikantny smak.
  • Udekoruj kolendrą i podawaj ciepłą zupę jęczmienną!

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe jęczmień, zupa, warzywo

Komentarze (0)

Zostaw komentarz