Czerwona papryka to nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale również prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Zawiera ona mnóstwo składników...
Czytaj WięcejPrzepis: Warzywna zupa jęczmienna
Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Zupa jęczmienna z
warzywamiZupa
jest prostym, pożywnym i łatwym sposobem na dostarczenie dodatkowych warzyw w ciągu dnia. Jeśli szukasz sycącej i zdrowej przekąski lub przepisu na kolację, ta zupa jarzynowa z jęczmienia jest doskonałym wyborem. Ciesz się ulubioną zimową zupą o lekko orzechowym, ziemistym smaku. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 1 hr Kurs Zupa Porcje 1 miskaKalorie 50 kcalSkładniki
- 3/4 filiżanka Kasza jęczmienna perłowa (moczona przez 30 minut)
- 1 filiżanka Warzywa mieszane
- 1 łyżka Pasta imbirowo-czosnkowa
- 5 filiżanki Bulion warzywny
- 1 łyżka Olej kuchenny
- 1 łyżka Liście kolendry
- 1 łyżeczka Sok z cytryny
- Sól i pieprz
Instrukcje
- Namocz jęczmień perłowy w misce z wodą przez około 30 minut.
- Włącz kuchenkę i postaw duży garnek na średnim ogniu
- Rozgrzej olej. Podsmaż imbir i czosnek, aż zaczną pachnieć.
- Dodaj cebulę i smaż przez minutę lub dwie.
- Dodaj grubo posiekane warzywa i smaż przez kolejną minutę.
- Gdy warzywa się podsmażą, wlej trochę bulionu warzywnego
- Doprowadź do wrzenia i dodaj sól i pieprz według własnego uznania.
- Następnie dodaj jęczmień i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki.
- Następnie dodaj sok z cytryny, aby uzyskać pikantny smak.
- Udekoruj kolendrą i podawaj ciepłą zupę jęczmienną!
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe jęczmień, zupa, warzywo
Komentarze (0)