Najnowsze artykuły

Jak przygotować budżetową dietę...

Zastanawiasz się, czym jest dieta wysokobiałkowa, czy warto ją stosować i jak zrobić to bez rujnowania portfela? Wstępnie — to plan żywieniowy, w...

Czytaj Więcej
Przepis: Baton proteinowy
18 września 2024 0
Przepis: Pikantne spaghetti...
21 stycznia 2024 0

Przepis: Smażona papryka z tofu

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis

Smażona papryka z tofuTofu

to fantastyczny wegański zamiennik sera paneer. Zawiera dużo białka, aminokwasów i wapnia.Połączenie smażonego tofu i papryki tworzy pyszne i uduchowione danie, które można podawać samodzielnie lub z gotowanym na parze ryżem, makaronem lub komosą ryżową.Kolorowe warzywa i suszone w piecu kawałki tofu są wrzucane do aromatycznego sosu, tworząc to wegańskie danie z tofu i papryką. Słodkie i pikantne smaki sosu są doskonale zrównoważone dodatkiem płatków chili, prażonego sezamu i pokruszonych ziaren czarnego pieprzu. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 5 minut Kurs Przekąska Porcje 1 filiżankaKalorie 147 kcal

Składniki

  • 1 filiżanka papryki
  • 1/2 filiżanka tofu, pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa opcjonalna

Instrukcje

  • Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
  • Wmieszaj paprykę, ale upewnij się, że nie jest rozgotowana.
  • Dodaj tofu i dopraw solą i pieprzem.
  • Delektuj się gorącym i sycącym daniem!

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe grill, tofu

Komentarze (0)

Zostaw komentarz