Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...
Czytaj WięcejPrzepis: Smażona papryka z tofu
Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis
Smażona papryka z tofuTofu
to fantastyczny wegański zamiennik sera paneer. Zawiera dużo białka, aminokwasów i wapnia.Połączenie smażonego tofu i papryki tworzy pyszne i uduchowione danie, które można podawać samodzielnie lub z gotowanym na parze ryżem, makaronem lub komosą ryżową.Kolorowe warzywa i suszone w piecu kawałki tofu są wrzucane do aromatycznego sosu, tworząc to wegańskie danie z tofu i papryką. Słodkie i pikantne smaki sosu są doskonale zrównoważone dodatkiem płatków chili, prażonego sezamu i pokruszonych ziaren czarnego pieprzu. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 5 minut Kurs Przekąska Porcje 1 filiżankaKalorie 147 kcalSkładniki
- 1 filiżanka papryki
- 1/2 filiżanka tofu, pokrojone w kostkę
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- przyprawa opcjonalna
Instrukcje
- Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
- Wmieszaj paprykę, ale upewnij się, że nie jest rozgotowana.
- Dodaj tofu i dopraw solą i pieprzem.
- Delektuj się gorącym i sycącym daniem!
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe grill, tofu
Komentarze (0)