Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...
Czytaj WięcejPrzepis: Fioletowa orzechowo-owocowa rozkosz
Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis
Fioletowa
orzechowo-owocowa rozkoszFioletowa
orzechowo-owocowa rozkosz to pyszny przepis na deser, który wkrótce stanie się ulubionym deserem Twoim i Twoich dzieci. Ten prosty deser składa się z prostych i pożywnych składników. Zabawny, fioletowy kolor uzyskuje się z namoczonych kwiatów aparajita, orzechy i soja zapewniają obfitość białka, a owies sprawia, że jest wyjątkowo włóknisty. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 20 minut Kurs Deser Porcje 1 filiżankaKalorie 198 kcalSkładniki
- 1/2 filiżanka Prażony owies
- 1/3 filiżanka Soja, prażona i mielona
- 1 filiżanka Jogurt
- 2 łyżka Miód
- 6-7 Kwiat Aparajita (kwiat grochu motylkowego), namoczony w ½ szklanki wody
- 1 filiżanka Mieszanka owoców
- 1/4 filiżanka Migdały i orzechy włoskie, namoczone i drobno posiekane
- 1 łyżeczka Nasiona lnu
- 1 łyżeczka Nasiona Chia
- 1 filiżanka Mleko
- 1 filiżanka Woda
Instrukcje
- Najpierw namocz kwiaty aparajita w ciepłej wodzie przez 10 minut.
- Następnie gotuj płatki owsiane i soję w mleku i wodzie przez 2 minuty na średnim ogniu.
- Wymieszaj namoczoną wodę z kwiatami aparajita z ugotowaną mieszanką owsa i soi, a następnie podgrzewaj przez kolejną minutę
- Weź miskę i dodaj pokrojone w kostkę owoce wraz z jogurtem.
- Teraz połącz owoce i jogurt z płatkami owsianymi, migdałami i nasionami,
- Skrop mieszankę miodem i odstaw do lodówki.
- Przed podaniem schłodzić przez 15 do 20 minut.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe orzechowo-owocowa rozkosz
Komentarze (0)