Najnowsze artykuły

Przepis: Baton proteinowy

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...

Czytaj Więcej

Przepis: Fioletowa orzechowo-owocowa rozkosz

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis

Fioletowa

orzechowo-owocowa roz

koszFioletowa

orzechowo-owocowa rozkosz to pyszny przepis na deser, który wkrótce stanie się ulubionym deserem Twoim i Twoich dzieci. Ten prosty deser składa się z prostych i pożywnych składników. Zabawny, fioletowy kolor uzyskuje się z namoczonych kwiatów aparajita, orzechy i soja zapewniają obfitość białka, a owies sprawia, że jest wyjątkowo włóknisty. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 20 minut Kurs Deser Porcje 1 filiżankaKalorie 198 kcal

Składniki

  • 1/2 filiżanka Prażony owies
  • 1/3 filiżanka Soja, prażona i mielona
  • 1 filiżanka Jogurt
  • 2 łyżka Miód
  • 6-7 Kwiat Aparajita (kwiat grochu motylkowego), namoczony w ½ szklanki wody
  • 1 filiżanka Mieszanka owoców
  • 1/4 filiżanka Migdały i orzechy włoskie, namoczone i drobno posiekane
  • 1 łyżeczka Nasiona lnu
  • 1 łyżeczka Nasiona Chia
  • 1 filiżanka Mleko
  • 1 filiżanka Woda

Instrukcje

  • Najpierw namocz kwiaty aparajita w ciepłej wodzie przez 10 minut.
  • Następnie gotuj płatki owsiane i soję w mleku i wodzie przez 2 minuty na średnim ogniu.
  • Wymieszaj namoczoną wodę z kwiatami aparajita z ugotowaną mieszanką owsa i soi, a następnie podgrzewaj przez kolejną minutę
  • Weź miskę i dodaj pokrojone w kostkę owoce wraz z jogurtem.
  • Teraz połącz owoce i jogurt z płatkami owsianymi, migdałami i nasionami,
  • Skrop mieszankę miodem i odstaw do lodówki.
  • Przed podaniem schłodzić przez 15 do 20 minut.

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe orzechowo-owocowa rozkosz

Komentarze (0)

Zostaw komentarz