Najnowsze artykuły

Jakie właściwości ma czerwona papryka?

Czerwona papryka to nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale również prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Zawiera ona mnóstwo składników...

Czytaj Więcej
Przepis: Pikantne spaghetti...
21 stycznia 2024 0
Przepis: Grzane wino
9 stycznia 2024 0

Przepis: Baton proteinowy

Przeskocz do przepisu Przeskocz do filmu Wydrukuj przepis

Baton protein

owyLudzie często spożywają batony proteinowe z różnych powodów, w tym w celu zwiększenia masy mięśniowej, utraty wagi, jako zamiennik posiłku po treningu, ograniczenia głodu i zwiększenia energii. Jest to łatwy sposób na zwiększenie spożycia białka lub po prostu ze względu na smak. Jeśli nadal kupujesz batony proteinowe w sklepie, ten szybki i łatwy przepis na wegańskie batony proteinowe może odmienić Twoje życie na zawsze. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 15 minut Kurs Przekąska Porcje 100 gmsKalorie 482 kcal

Składniki

  • 1/2 filiżanka owsa w proszku
  • 1 łyżka nasiona chia
  • 1 łyżka nasiona lnu
  • 1 łyżka nasiona sezamu
  • 1 łyżka kakao w proszku (opcjonalnie)
  • Szczypta soli morskiej
  • 1 filiżanka daktyli, wypestkowanych i posiekanych

Instrukcje

  • W misce wymieszać 1/2 szklanki sproszkowanych płatków owsianych, 1 łyżkę stołową nasion chia i 1 łyżkę stołową nasion lnu.
  • Następnie dodać 1 łyżkę stołową nasion sezamu, 1 łyżkę stołową kakao w proszku (opcjonalnie), szczyptę soli i 1 filiżankę daktyli bez pestek pokrojonych w plasterki.
  • Wymieszaj do uzyskania ciasta
  • Rozpłaszcz ciasto na równej blasze
  • Pokrój na kawałki przypominające kłody.
  • Przechowywać w lodówce i podawać.

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe migdały, daktyle, owies

Komentarze (0)

Zostaw komentarz