Czerwona papryka to nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale również prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Zawiera ona mnóstwo składników...
Czytaj WięcejPrzepis: Baton proteinowy
Przeskocz do przepisu Przeskocz do filmu Wydrukuj przepis
Baton protein
owyLudzie często spożywają batony proteinowe z różnych powodów, w tym w celu zwiększenia masy mięśniowej, utraty wagi, jako zamiennik posiłku po treningu, ograniczenia głodu i zwiększenia energii. Jest to łatwy sposób na zwiększenie spożycia białka lub po prostu ze względu na smak. Jeśli nadal kupujesz batony proteinowe w sklepie, ten szybki i łatwy przepis na wegańskie batony proteinowe może odmienić Twoje życie na zawsze. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 15 minut Kurs Przekąska Porcje 100 gmsKalorie 482 kcalSkładniki
- 1/2 filiżanka owsa w proszku
- 1 łyżka nasiona chia
- 1 łyżka nasiona lnu
- 1 łyżka nasiona sezamu
- 1 łyżka kakao w proszku (opcjonalnie)
- Szczypta soli morskiej
- 1 filiżanka daktyli, wypestkowanych i posiekanych
Instrukcje
- W misce wymieszać 1/2 szklanki sproszkowanych płatków owsianych, 1 łyżkę stołową nasion chia i 1 łyżkę stołową nasion lnu.
- Następnie dodać 1 łyżkę stołową nasion sezamu, 1 łyżkę stołową kakao w proszku (opcjonalnie), szczyptę soli i 1 filiżankę daktyli bez pestek pokrojonych w plasterki.
- Wymieszaj do uzyskania ciasta
- Rozpłaszcz ciasto na równej blasze
- Pokrój na kawałki przypominające kłody.
- Przechowywać w lodówce i podawać.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe migdały, daktyle, owies
Komentarze (0)