Najnowsze artykuły

Przepis: Baton proteinowy

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...

Czytaj Więcej

Przepis: Jabłkowo-owsiana kruszonka

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Jabłkowa

kruszonka

owsianaPrzepis na czystą i prostą jabłkową kruszonkę owsianą to ponadczasowy deser, który podkreśla naturalny smak jabłek. Ten jabłkowy deser to sycący posiłek po posiłku, który jest bogaty w składniki odżywcze i smakowe. Jabłka są doskonałym źródłem błonnika i są bogate w przeciwutleniacze. Wspomagają odchudzanie i dbają o zdrowie jelit. Tak więc ten przepis jest idealnym rozwiązaniem, które może zaspokoić głód i zdrowie. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Przystawka Porcje 1 miska (mała)Kalorie 172 kcal

Składniki

  • 2 Jabłka, pokrojone w plasterki
  • 1/4 filiżanka Owies
  • 1 łyżeczka Cynamon w proszku
  • 1/4 filiżanka Mąka pełnoziarnista
  • 1 łyżka Cukier brązowy
  • 1 łyżka masło
  • Szczypta soli

Instrukcje

  • Rozgrzej piekarnik do 350°F i wyłóż blachę do pieczenia plasterkami jabłka i posyp je cynamonem w proszku.
  • W misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, masło i sól.
  • Posmaruj tą mieszanką jabłka.
  • Piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza i ciesz się zdrowym deserem!

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe jabłko, owies

Komentarze (0)

Zostaw komentarz