Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Baton proteinowyBiałko jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu...
Czytaj WięcejPrzepis: Jabłkowo-owsiana kruszonka
Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis Jabłkowa
kruszonka
owsianaPrzepis na czystą i prostą jabłkową kruszonkę owsianą to ponadczasowy deser, który podkreśla naturalny smak jabłek. Ten jabłkowy deser to sycący posiłek po posiłku, który jest bogaty w składniki odżywcze i smakowe. Jabłka są doskonałym źródłem błonnika i są bogate w przeciwutleniacze. Wspomagają odchudzanie i dbają o zdrowie jelit. Tak więc ten przepis jest idealnym rozwiązaniem, które może zaspokoić głód i zdrowie. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Przystawka Porcje 1 miska (mała)Kalorie 172 kcalSkładniki
- 2 Jabłka, pokrojone w plasterki
- 1/4 filiżanka Owies
- 1 łyżeczka Cynamon w proszku
- 1/4 filiżanka Mąka pełnoziarnista
- 1 łyżka Cukier brązowy
- 1 łyżka masło
- Szczypta soli
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 350°F i wyłóż blachę do pieczenia plasterkami jabłka i posyp je cynamonem w proszku.
- W misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, masło i sól.
- Posmaruj tą mieszanką jabłka.
- Piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza i ciesz się zdrowym deserem!
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe jabłko, owies
Komentarze (0)