Czerwona papryka to nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale również prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Zawiera ona mnóstwo składników...
Czytaj WięcejPrzepis: Domowy owies masala
Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis
Domowe płatki owsiane masalaNaturalne
składniki i aromatyczne przyprawy, które są świeżo przygotowywane, aby stworzyć pyszne i pikantne dania, przemawiają do indyjskiego podniebienia. Ale wszystko, co jest apetyczne, może nie być zdrowe. Oto szybki, pikantny przepis, który jest szybki, zdrowy i pyszny. Można go jeść na śniadanie lub jako wieczorną przekąskę. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Śniadanie Porcje 1 miskaKalorie 88 kcalSkładniki
- 1/2 filiżanka Owies
- 1/2 filiżanka Woda
- 1 filiżanka Warzywa mieszane (marchew, fasola, groszek)
- 1 Cebula, posiekana
- 1 cal Imbir, posiekany
- 1 Zielone chili, posiekane
- 1 łyżeczka Olej
- 1/2 łyżeczka Garam Masala
- 1/2 łyżeczka Kurkuma w proszku
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Sok z cytryny
Instrukcje
- Upraż na suchej patelni płatki owsiane na złoty kolor.
- Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać imbir i zielone papryczki chili i smażyć przez 2 sekundy.
- Następnie dodać posiekaną cebulę i smażyć przez minutę.
- Dodaj posiekane warzywa, sól, wodę i doprowadź do wrzenia.
- Teraz dodaj płatki owsiane, garam masala, kurkumę w proszku i sok z cytryny.
- Gotować i przykryć, aż warzywa będą ugotowane.
- Podawać na gorąco.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe chaat masala, owies
Komentarze (0)