Najnowsze artykuły

Jakie właściwości ma czerwona papryka?

Czerwona papryka to nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale również prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Zawiera ona mnóstwo składników...

Czytaj Więcej
Przepis: Pikantne spaghetti...
21 stycznia 2024 0
Przepis: Grzane wino
9 stycznia 2024 0

Przepis: Domowy owies masala

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis

Domowe płatki owsiane masalaNaturalne

składniki i aromatyczne przyprawy, które są świeżo przygotowywane, aby stworzyć pyszne i pikantne dania, przemawiają do indyjskiego podniebienia. Ale wszystko, co jest apetyczne, może nie być zdrowe. Oto szybki, pikantny przepis, który jest szybki, zdrowy i pyszny. Można go jeść na śniadanie lub jako wieczorną przekąskę. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Śniadanie Porcje 1 miskaKalorie 88 kcal

Składniki

  • 1/2 filiżanka Owies
  • 1/2 filiżanka Woda
  • 1 filiżanka Warzywa mieszane (marchew, fasola, groszek)
  • 1 Cebula, posiekana
  • 1 cal Imbir, posiekany
  • 1 Zielone chili, posiekane
  • 1 łyżeczka Olej
  • 1/2 łyżeczka Garam Masala
  • 1/2 łyżeczka Kurkuma w proszku
  • 1 łyżeczka Sól
  • 1 łyżeczka Sok z cytryny

Instrukcje

  • Upraż na suchej patelni płatki owsiane na złoty kolor.
  • Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać imbir i zielone papryczki chili i smażyć przez 2 sekundy.
  • Następnie dodać posiekaną cebulę i smażyć przez minutę.
  • Dodaj posiekane warzywa, sól, wodę i doprowadź do wrzenia.
  • Teraz dodaj płatki owsiane, garam masala, kurkumę w proszku i sok z cytryny.
  • Gotować i przykryć, aż warzywa będą ugotowane.
  • Podawać na gorąco.

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe chaat masala, owies

Komentarze (0)

Zostaw komentarz